Automatisering met Odoo | Jouw betrokken partner om bedrijfsprocessen te versnellen

Hoe je een testomgeving voor Odoo creëert
Makkelijk modules uittesten zonder je eigen omgeving te gebruiken


Odoo zit boordevol modules die jouw bedrijfsproces versnellen. Alleen is het niet vanzelfsprekend om ze zomaar in jouw versie uit te proberen. Gelukkig is daar een oplossing voor. Via een testomgeving heb je de vrijheid om modules te integreren en krijg je in no time een idee van hoe de module werkt. Je kan de demo-omgeving, die Odoo gratis ter beschikking stelt, gebruiken via runbot.odoo.com. 

Let er wel op dat dit de mogelijkheid geeft voor een korte test, niet voor aan langdurige test. Wanneer er nieuwere updates beschikbaar zijn, wordt de oude omgeving verwijderd. Voor uitgebreidere testfases, maak je gebruik van de zogenaamde ‘staging’ met behulp van een Odoo partner. Daar lees je onderaan meer over.

Een realistische testomgeving

Om de omgeving zo realistisch mogelijk te maken, kan je kiezen tussen de standaard Odoo of de Enterprise versie. Zo krijg je een idee van hoe het er in jouw ‘live’ versie zal uitzien. Daarnaast werk je met een demo database zodat er ook gegevens zijn om mee te werken.

Heb je jouw versie gekozen, dan kom je op een blanco Odoo-portal terecht. Om toegang te krijgen tot de testomgeving in Odoo, maak je gebruik van een eenvoudige gebruikersnaam en een zéér veilig wachtwoord:

Gebruikersnaam: admin

Wachtwoord: adminEen testfase op grote schaal

Grote plannen met Odoo? SoHo Manager helpt jou snel verder met behulp van een Proof of Concept. Bij het integreren van Odoo spreken we over de live versie en de staging versie.

Via de zogenaamde Staging versie kunnen we jouw wensen voor een langere periode testen vooraleer het in jouw huidige Odoo-omgeving geïntegreerd wordt. Zo ben je zeker van het resultaat en worden de fouten er op voorhand uitgehaald.


Aanmelden om een reactie achter te laten
Een foutmelding in Odoo: wat nu?