ODOO v15 is klaar
Nu wel echt een verregaande integratie van al uw dagdagelijkse bedrijfsactiviteiten.

Nu is het tijd!

Zoals elk jaar komt Odoo begin oktober naar buiten met een nieuwe versie van hun bedrijfsapplicatie. Voor een ERP/CRM/SCM/CMS/... oplossing een behoorlijk hoge frequentie om met een major release naar buiten te komen.

Maar het gaat hard in de Software wereld. En zeker in de wereld van bedrijfsoplossingen. Je moet het ons niet vertellen, ondertussen al een eeuwigheid geleden, maar de tijd dat een kleine organisatie eigenhandig een volwaardige bedrijfsoplossing op maat schrijft voor uw bedrijf is volgens ons definitief voorbij.

En niet alleen de kleine software bedrijven krijgen het moeilijk. Ook de grote zoals SAP, Microsoft Dynamics integratoren, Salesforce en andere soortgelijke oplossingen zien met lede ogen toe hoe Odoo samen met hun Community van ontwikkelaars via de "Open Source" insteek een snelle groei kende de afgelopen 5 jaar. Naast de community, en dus de gratis versie van Odoo, heb je immers ook de professionele uitgave. Niet een volledig andere versie, neen hoor. Dezelfde versie maar met meer mogelijkheden bovenop de gratis modules.

Het verschil zit hem vooral in de doorgedreven functionaliteit en integratie met andere modules die het echt af maken. Je kan met andere woorden perfect werken met de community versie, maar je zal merken dat eens je vertrokken bent al snel spijt hebt dat je niet gekozen hebt voor de enterprise. Want eens begonnen, lopen uw facturen uit het systeem, kan je uw basis activiteiten perfect beheren op een manier die voor velen al een heuse vooruitgang zijn ten opzichte van de vele losse systemen die vaak nog met Excel documenten aan elkaar gelinkt zijn. De keuze over hetgeen nu betalend is, is ook doordacht gedaan. Wanneer je echt wenst te groeien als een professional, en je hebt plannen voor de toekomst om met uw bedrijf professioneel op de markt te komen, dan heb je bedrijfszekerheid nodig, en die koop je hier met de enterprise.


Het principe is eenvoudig. Je betaalt per gebruiker een vast bedrag per maand of per jaar ongeacht het aantal modules je activeert. Vervolgens betaal je per module per jaar. Module prijzen liggen tussen de 8 en de 32 euro per maand. Een duurdere module "Studio" wordt aan 48 euro per maand aangerekend. Deze laatste mag dan in verhouding wat duurder zijn, maar hiermee kan je eenvoudige dingen, tot zelfs complexe aanpassingen doen. Een consultant kan hier vaak zijn plan mee trekken, en hierdoor kan je besparen op ontwikkelingskosten.

En met Odoo V13 gaan ze nog een stapje verder. Ze hebben namelijk begrepen dat eens je goed vertrokken bent en een KMO hebt van enkele honderden klanten er heus wat meer administratie verwerkt wordt dan wat we allemaal vermoeden. Dus snelheid begon wel een issue te worden voor sommigen. Met hun motor slechts beperkt te herschrijven hebben ze een verbetering in snelheid gerealiseerd van wel meer dan dan 5 keer sneller. Dat je in een web omgeving zit te werken merk je nu haast niet meer.

Alle info bij elkaar

Doordat odoo werkt met een doorgedreven integratie van alle activiteiten krijgen dashboards meer en meer een juister beeld van uw prestatie resultaten, en dat in real time zoals dat dan heet...

Odoo • Een foto met een geweldig onderschrift
Dashboards worden voor iedereen steeds belangrijker. En als je dan dit zelf nog eens kan instellen naar uw voorkeur heb je in 1 oogopslag alles bij elkaar...

Verder hebben ze ook enkele dingen aangepakt waar we hier bij SoHo-Manager zo op aandrongen, een heuse verbetering voor de taken module. Nu kan je uw "Field engineers" op de baan sturen met een tablet, waarmee ze uren registreren, maar ook onvoorziene omstandigheden zoals materiaal verbruik, een route planner die met GPS gekoppeld is, en na het werk kan hij een goedkeuring van de klant vragen met handtekening zodat facturatie kan gestart worden. En de klant, die krijgt netjes zijn rapport via email. Je hebt voor dit moois niet langer een module uit de app store nodig, het is vanaf heden standaard ondersteund in de enterprise versie.

Ook de bedrijven die nogal eens materiaal ter beschikking stellen van hun klanten hebben nu de mogelijkheid om al dan niet tegen betaling deze zaken aan te bieden in een huurformule, met opvolging en met verlengingen. Ook een planning helpt met een overzichtelijk schema de beschikbaarheid van een toestel te tonen.

Alles staat ook in het teken van contact met de klant. Uw protaal is dan misschien niet uw hoofdwebsite. Het CMS hoofdstuk is alles wat je nodig hebt voor een mooie B2B of zelfs B2C website te maken. We durven haast stellen dat je Odoo kan inzetten als website om er voor de rest zelfs niets mee te doen. Het systeem heeft templates, je kan ze aanpassen, of je kan kiezen uit een heus gamma van thema's waar voorgedefinieerde lay-out meteen een professionele site toont. En hier wordt het mooi. Met de Social Media integratie kan je uw site koppelen aan de verschillende kanalen. je kan vanuit Odoo posten naar uw social media kanalen, en het traceer systeem volgt de mensen die klikken op de links zodat je de bezoekers op uw website kan linken aan een campagne, een deelactie, een nieuwsbrief, een factuur die je verstuurde, enz. Ideaal voor uw marketeers om te werken aan de inbound en meteen te meten wat iets opbrengt of niet.

Uw verkopers kunnen trouwens ook niet meer stil zitten. Het management kan zelf leads maken door een duidelijk gewenst profiel op te stellen, en als je merkt dat de leads beginnen af te zwakken schakel je een leadgenerator in. Via een online systeem worden leads aangemaakt en toegewezen aan een team of een verkoper specifiek.

Dit laatste is trouwens een van mechanisme die meer en meer naar voren treden. Mits het aanschaffen van de nodige credits kan je via Odoo verschillende zaken activeren zoals SMS versturen, Bedrijfsgegevens automatisch aanvullen aan de hand van het BTW nummer. Solvabiliteit controleren, facturen per post versturen zonder zelf ook maar 1 afdruk te maken, enz.

Waarom zijn we nu pas volledig overtuigd? Wel we komen bij SoHo-Manager van ver. We hebben in het verleden onze eigen ontwikkeling moeten staken omdat we niet konden opboksen tegen organisaties zoals Odoo, en de snelheid waarmee alles vooruitging was financieel niet haalbaar voor ons team om bij te houden, uiteindelijk was het de klant die het moest betalen. Dat neemt niet weg dat we een visie hadden hoe een bedrijfsapplicatie er moest uit zien. Met Odoo zagen we het de goede richting uit gaan, maar we bleven links en rechts wat op onze futuristische honger zitten. We hadden in V12 nog steeds geen integratie voor onze field engineers, we hadden niet de mogelijkheid om uit de losse pols materiaal te factureren via werkbonnen. Het aansturen van e-commerce sites was dan wel aanwezig, het was niet volledig klaar voor meerdere urls te activeren op 1 systeem. En zo waren er nog enkele zaken die we miste. 

Met V13 kunnen we zeggen dat het wachten heeft geloond. De nodige integraties zijn er voor 90% van onze klanten in aanwezig. En zonder maatwerk springen de meeste projecten tot op zeker 85% van hun gewenst resultaat. Wetende dat dit vaak maar 50 tot 60% was tot voor kort.

ODOO v15 is klaar
Cats&Dogs bv, Geert Surkijn 8 oktober, 2019
Deel deze post
Labels
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten