SoHo Manager GENIUS

Voldoet Odoo aan jouw bedrijfsbehoeften? Dan zet je met GENIUS de volgende stap. Jouw digitale werkomgeving wordt met de basismodules volledig op punt gezet zodat je klaar bent voor de klant van morgen. 

Setup eigen cloud server

Offerte opmaak a.d.h.v. PID

 Basismodules geïnstalleerd

 Hands-on Opleidingen Sleutelpersoon

E-mail & Telefonische support

 DIY instructievideo's

Security updates op server

Migratie naar laatste versie

Hoe gaat alles in zijn werk?

Hoe gaan we samen verder op stap?

Wij & Jij

Jij


De eerste stap is gezet met de kennismaking via het SoHo Manager Smart contract. Hier hebben we succesvol de basis setup opgestart. En de sleutelpersoon heeft de basis van Odoo onder de knie.

Maand 1
Project Initiatie Afspraken

Je overloopt samen met ons de verdere stappen en stellen zo een lijst samen van alle gewenste resultaten. Het budget van licenties wordt hier eventueel aangepast en vastgelegd. Veel hangt af van de bijkomende modules en het aantal extra gebruikers. In de Genius formule gaan we ervan uit dat je met een goede basis vertrokken bent vanaf € 375,00 tot 
€ 450,00 / maand en dit geteld op 10 medewerkers. 

Na het afspreken van de gewenste verdere stappen, zijn wij in staat om je een gepersonaliseerde offerte te bezorgen. 


Na jouw goedkeuring van het projectbudget starten we met een consultancy opdracht. Voor SoHo Genius is deze gebudgetteerd op € 7.500,00. Hiervoor worden onderstaande stappen uitgevoerd. De offerte heeft het budget bepaald, maar voor een Genius formule kom je gemiddeld toe met 1 tot 2 blokken van € 7.500,00.

 
Setup Server

Indien nodig passen wij de server aan voor verder gebruik. Jouw installatie zal 1 Odoo omgeving extra krijgen om te testen. Je hebt dan een Live, staging en een testomgeving. De staging server wordt ook wel eens de goedkeuringsomgeving genoemd.


Wij kijken samen naar verdere opleidingen die nodig zijn voor jouw team. Verder wordt er aandacht gegeven aan lay-out en vormgeving van jouw communicatie met je klanten. Document- en e-mail lay-outs worden aangepakt waar nodig. 

Je gaat verder met het volgen van de online DIY-instructiefilmpjes. Je oefent deze in jouw testomgeving en stelt vragen aan de community en onze helpdesk. Hier worden dan vooral de modules opgepikt die na de basisopdracht zijn aangegeven als verdere implementatie.


Je verzamelt alle bijkomende nodige data om te importeren of in te geven op jouw live omgeving. Je kan er alvast mee beginnen als je het denkt onder de knie te hebben.


Een Hands-on opleiding start voor jouw sleutelpersonen. Hier beginnen we met de basiskennis van Odoo. De door jou aangeleverde data wordt getest op importcompatibiliteit. Instructies worden gegeven voor het manipuleren van de data om juist te kunnen importeren. Wij noteren eventuele configuraties of complexere instellingen om aan jouw noden te voldoen. 
Het sleutelfiguur van je organisatie heeft ook recht op telefonische support. Voor de overige medewerkers gebeurt dit enkel via e-mail. Om je budget onder controle te houden raden we aan dat deze supportvragen aan jouw sleutelfiguur gesteld worden.


Je maakt de nodige aanpassingen aan de data die dient geïmporteerd te worden. Je brengt de kennis over naar de nodige collega's en geeft opdrachten om niet importeerbare data manueel in te geven op de live.


We maken de testomgeving leeg en zetten hetgeen we samen in de live hebben opgezet over naar een nieuwe testomgeving.

Maand 2

We overlopen alle benodigdheden samen in een online meeting en importeren de verzamelde data in jouw live omgeving.


Een finale hands-on opleiding start voor jouw sleutelpersonen. Hier gaan we verder met het uitbreiden van de basiskennis van Odoo. De les wordt gegeven op de test. Eventuele nieuwe aanpassingen worden in de live aangebracht. In dat geval wordt opgeschreven wie nog met wat aan de slag kan.


Na de laatste opleiding en het gegeven signaal dat alle aanpassingen en taken door iedereen zijn uitgevoerd, doe je een finale test met jouw team. Vervolgens geef je bijkomende uitleg en breng je eventueel ontbrekende ervaring over naar je collega's. 

Maand 3

Je beslist wanneer je klaar bent. Hier starten eventueel de extra licenties van Odoo voor de gebruikte modules en aantal gebruikers van jouw organisatie. Je bent live met de 2de stap!


Jouw afrekening voor de licenties wordt rechtsreeks met Odoo gemaakt. Zij bezorgen jou de afrekening met een betalingstermijn van 30 dagen.


Samen hebben we elkaar goed leren kennen. Hier maken we de afspraak hoe we verder gaan en welke supportformule je graag zou willen voorzien. Dit hangt vooral af van de kennis die je in huis hebt, en jij of een medewerker tijd krijgt om collega's te helpen. Support wordt gegeven via e-mail en telefoon met de helpdesk.


Je start eventueel een service contract welke is vastgelegd op een budget per kwartaal. Voor een SoHo Genius begint dit meestal vanaf € 2.500,00 per kwartaal voor een project van 10 tot 25 medewerkers en een aangeduide sleutelpersoon.

Maand 4 - ...
Uitbreiding Support & Opvolging

Ben je tevreden, maar wil je nog een paar stappen verder gaan dan hetgeen we in het begin hebben afgesproken? Dan kan je overstappen op de Advanced Genius formule. Hier kan je voor een budget van € 2.500,00 bovenstaande stappen herhalen en integreren we samen nog extra modules.  

In een best-case scenario zou een Odoo project opzetten kunnen uitrollen na 3 maanden voorbereiding. Meestal is dit niet mogelijk vanwege tijdgebrek in de voorbereidingen. Het samenbrengen van een team voor een opleiding alleen al kan soms voor de nodige vertragingen zorgen. De doorlooptijd van het project is volgens ons van twee belangrijke factoren afhankelijk:

  1. De aangeleverde data is zuiver en in een bruikbaar formaat

  2. De medewerkers zijn mee in jouw visie en krijgen de tijd om de toepassingen te oefenen in een testomgeving

€7.500,00

Investering 

Offerte aanvragen
Basic Genius

We spreken hier niet meer over een risico omdat de vorige stap normaal voldoende moet zijn om de juiste beslissing te kunnen nemen om al dan niet van start te gaan met de verdere uitrol van Odoo in jouw bedrijf of organisatie.

€10.000,00

Investering

Offerte aanvragen
Advanced Genius

Je start in principe altijd met de Basic. En pas als je tevreden bent, ga je de volgende stap zetten door bijkomende modules te activeren. Dan kan je van start met de Advanced Genius. Deze stap is weliswaar nog altijd de basis workflow die gebruikt kan worden in Odoo. Er komt hier nog steeds geen maatwerk bij kijken.