Automatisering met Odoo | Jouw betrokken partner om bedrijfsprocessen te versnellen

SoHo Manager GENIUS

Ideaal voor de startende ondernemingen en de kleine ondernemeningen die met meer dan 10 werknemers zijn en zich klaarmaken voor de klanten van morgen. Digitaliseren is een belangrijke stap, standaard werken is slim presteren!

Offerte opmaak a.d.v. PID

Setup eigen cloud server

 Basis modules geïnstalleerd

 Hands-On Opleidingen Sleutelpersoon

 DIY video Instructies

E-mail & Telefonische support

Security updates op server

Migratie naar laatste versie

Hoe gaat alles in zijn werk?
GO
!!! NOW
 GENIUS
Office

Hoe gaan we samen verder op stap?

Wie doet wat tijdens het doorstarten van uw project...

Wij & Jij

Jij


De eerste stap is gezet met de kennismaking via het SoHo Manager Smart contract. Hier hebben we sucesvol de basis setup opgestart. En de sleutelpersoon heeft de basis van Odoo onder de knie.

Maand 1
Project Initiatie Afspraken

Je overloopt samen met ons de verdere stappen en stellen zo een lijst samen van alle uit te werken stappen. Het budget van licenties wordt hier eventueel aangepast en vastgelegd. Veel hangt af van de bijkomende modules en het aantal extra gebruikers. In de Genius formule gaan we ervan uit dat je met een goede basis vertrokken bent vanaf € 375,00 tot € 450,00 / Mnd en dit geteld op 10 medewerkers. 

Na het afspreken van de gewenste verdere stappen, moeten wij in staat zijn om je een offerte te bezorgen. 


Na uw goedkeuring van het project budget starten we het project met een consultancy opdracht. Voor SoHo Genius is deze gebudgeteerd op € 7.500,00. Hiervoor worden onderstaande stappen gedaan.
De offerte heeft het budget bepaald, maar voor een Genius formule kom je gemiddeld toe met 1 tot 2 blokken van € 7.500,00

 
Setup Server

Indien nodig passen wij de server aan voor verder gebruik. Uw Cloud server omgeving zal één Odoo omgeving extra krijgen om te testen. Je hebt dan een Live, staging en een test omgeving. De staging server wordt ook wel eens de goedkeurings omgeving genoemd.


Wij kijken samen naar verdere opleidingen die nodig zijn voor uw team. Verder wordt er aandacht gegeven aan layout en vormgeving van uw communicatie met uw klanten. Document en email layouts worden aangepakt waar nodig. 

Je gaat verder met het volgen van de online DIY instructie filmpjes. Je oefent deze in uw testomgeving en stelt vragen aan de community en onze helpdesk. Hier worden dan vooral de modules opgepikt die na de basis opdracht zijn aangegeven als verdere implementatie.


Je verzamelt alle bijkomende nodige data om te importeren of in te geven op uw live omgeving. Je kan er alvast mee beginnen als je het denkt onder de knie te hebben.


Een Hands-on opleiding start voor uw sleutelpersonen. Hier beginnen we met de basis kennis van odoo, de door u aangeleverde data wordt getest op import compatibiliteit. Instructies worden gegeven voor het manipuleren van de data om juist te kunnen importeren. Wij noteren eventuele configuraties of complexere settings om aan uw noden te voldoen. De sleutelfiguur van uw organisatie heeft ook recht op telefonische support. De overige medewerkers is enkel via e-mail, maar om je budget onder controle te houden raden we aan dat deze support vragen aan uw sleutelfiguur.


Je maakt de nodige aanpassingen aan de data die dient geïmporteerd te worden. Je brengt de kennis over naar de nodige collega's en geeft opdrachten om niet importeerbare data manueel in te geven op de live.


We maken de testomgeving leeg en zetten hetgeen we samen in de live hebben opgezet over naar een nieuwe testomgeving.

Maand 2

We overlopen alle benodigdheden samen in een online meeting en importeren de verzamelde data in uw live omgeving.


Een finale Hands-on opleiding start voor uw sleutelpersonen. Hier gaan we verder met het uitbreiden van de basis kennis van Odoo. De les wordt gegeven op de test. Eventuele nieuwe aanpassingen worden in de live aangebracht, of er worden taken opgeschreven wie nog wat moet doen.


Na de laatste opleiding en het gegeven signaal dat alle aanpassingen en taken door iedereen zijn uitgevoerd, doe je een finale test met uw team en geeft bijkomende uitleg en brengt eventueel missende ervaring over naar je collega's. 

Maand 3

Je beslist wanneer je klaar bent. Hier starten eventueel de extra licenties van Odoo voor de gebruikte modules en aantal gebruikers van uw organisatie. JE BENT LIVE met de 2de stap!


Uw afrekening met Odoo voor de licenties wordt gemaakt met Odoo rechtstreeks. Zij geven je de afrekening met een betalingstermijn van 30 dagen.


Samen hebben we elkaar goed leren kennen. Hier maken we de afspraak hoe we verder gaan en welke support formule je graag zou willen voorzien. Dit hangt vooral af van de kennis die je in huis hebt, en jij of een medewerker tijd krijgt om collega's te helpen en op het rechte pad te houden. Support wordt gegeven via email en telefoon met de helpdesk.


Je start eventueel een service contract welke is vastgelegd op een budget per kwartaal. Voor een SoHo Genius begint dit meestal vanaf € 2.500,00 per kwartaal voor met een project van 10 tot 25 medewerkers en een aangeduide sleutelpersoon.

Maand 4 - ...
Uitbreiding Support & Opvolging

Wanneer je tevreden bent, maar je zou nog een paar stappen verder gaan dan hetgeen we in het begin hebben afgesproken. Dan kan je overstappen op de Advanced Genius formule. Hier kan je voor een budget van € 2.500,00 bovenstaande stappen herhalen en integreren we samen nog extra modules.  

In een best case scenario zou een Odoo project opzetten kunnen uitrollen na 3 maanden voorbereiding. Meestal is dit niet mogelijk vanwege tijdgebrek in de voorbereidingen. Het samenbrengen van een team voor een opleiding alleen al kan soms voor de nodige vertragingen zorgen. De doorlooptijd van het project is volgens ons van twee belangrijke factoren afhankelijk:

  1. De aangeleverde data is zuiver en in een bruikbaar formaat

  2. De medewerkers zijn mee in uw visie en krijgen de tijd om de toepassingen zich eigen te maken in de test (Oefenen)

€07.500,00

Investering 

Offerte aanvragen
Basic Genius

We spreken hier niet meer over een risico omdat de vorige stap normaal voldoende moet zijn om de juiste beslissing te kunnen nemen om al dan niet van start te gaan met de verdere uitrol van Odoo in uw bedrijf of organisatie.

€10.000,00

Investering

Offerte aanvragen
Advanced Genius

Je start in principe altijd met de Basic. En pas als je tevreden bent ga je verder enkele stappen wenst verder te gaan door het activeren van bijkomende modules, dan kan je van staan met de Advanced Genius. Deze stap is welliswaar nog altijd de basis workflow die gebruikt kan worden in Odoo. Er komt hier nog steeds geen maatwerk bij kijken.