Voorraadbeheer in Odoo

Met Odoo heb je de tools om je voorraad efficiënt te beheren en te optimaliseren. Ontdek hier vier krachtige features die je helpen om jouw activiteiten te stroomlijnen en te verbeteren.

Vraag jouw demo aan

Product Lifecycle Management (PLM)

Beheer de volledige levenscyclus van je producten, vanaf het ontwerp en de ontwikkeling tot aan de uitfasering. Je kunt productversies beheren, technische tekeningen en documentatie bijhouden en wijzigingen effectief opvolgen. Hiermee behoud je de controle over de evolutie van je producten en zorg je voor een gestroomlijnd proces van productbeheer.

Materal Requirements Planning (MRP)

De MRP-functionaliteit in Odoo automatiseert het planningsproces. Het berekent automatisch de hoeveelheid en timing van materialen die nodig zijn op basis van productieorders, voorraadniveaus en leveringstijden. Dit helpt je om tijdig de juiste materialen te verkrijgen en tekorten te voorkomen. Ontvang daarnaast ook uitgebreide rapporten en analyses van al jouw MRP-activiteiten.

Efficiënt magazijnbeheer

Organiseer je voorraad, beheer verplaatsingen en genereer pickings om orders efficiënt te verzamelen en verzenden. Met krachtige tools voor magazijnbeheer kun je verschillende locaties en magazijnen beheren, inclusief meerdere fysieke opslagplaatsen.

Automatische herbevoorrading

Stel automatische herbevoorrading in op basis van vooraf bepaalde drempelwaarden. Wanneer de voorraad onder een bepaald niveau komt, worden automatisch suggesties voor herbevoorrading gegenereerd. Zo voorkom je tijdig tekorten en zorg je voor een ononderbroken bedrijfsvoering.

Logistieke traceerbaarheid Odoo

Traceerbaarheid en rapportage

Volg de volledige traceerbaarheid van je voorraad, van inkoop tot verkoop. Je kunt de herkomst van producten, batchinformatie en serienummers bijhouden, wat essentieel is voor kwaliteitscontrole en naleving van regelgeving. Daarnaast biedt rapportage inzichten in voorraadniveaus, inkomende en uitgaande bewegingen en voorraadwaardering. Deze gegevens helpen je bij het nemen van data-gedreven beslissingen en het optimaliseren van je voorraadbeheer.

Vraag vandaag nog jouw gepersonaliseerde demo aan en ontdek de kracht van Odoo