Automatisering met Odoo | Jouw betrokken partner om bedrijfsprocessen te versnellen


De oplossing in actie:

Stel dat je producten verkoopt aan de hand van een abonnement. Jouw klanten verwachten om de twee weken een pakketje van jou. Dat wil zeggen dat je een tweewekelijkse levering doet op dezelfde adressen. Deze kan je dan in het rittenbeheer aanmaken. Wanneer nieuwe klanten zich abonneren, komen er nieuwe adressen bij. Die voeg je met behulp van Google Maps toe aan een bestaande- of nieuwe rit.

Jouw voordeel:

Jouw bestaande ritten kan je gemakkelijk aanpassen. Zo wijzig je leveradressen of verplaats je ze naar andere ritten zodat jouw chauffeurs de meest optimale route volgen. Op die manier is jouw bezorger minder lang op de weg en ontvangt de klant zijn bestelling sneller. Door de verbinding met Google Maps, krijgen jouw chauffeurs de mogelijkheid om navigatie in te schakelen via hun GSM of tablet.

Extra:

Het rittenbeheer is verbonden met het logistieke proces. Zo worden volgordenummers van het rittenbeheer gebruikt om de productie af te stellen. De afstand tussen bestaande adressen en nieuwe adressen wordt berekend met een algoritme. We hebben ervoor gezorgd dat alle ritten visueel worden weergegeven in een kaartoverzicht. Zo kan je visueel foutjes ontdekken.

Verschillende ritten aanmaken voor meerdere chauffeurs. Zo kan elke vaste route opgenomen worden in de Advanced Delivery Method Manager.

Nieuwe contacten toewijzen aan de juiste rit met de integratie van Google Maps. Met een algoritme wordt er bepaald welk bestaand adres het dichtste bij het nieuwe adres komt.

De volgordenummers van de ritten worden gebruikt om de productie af te stellen. De rit die als eerste in de rij staat, wordt als eerste geproduceerd. Dat is belangrijk bij het laden van de bestelwagens.

Met de integratie van Mapbox kunnen de ritten visueel bekeken worden in een kaart-view.

Het overzicht van de ritten kan voor de chauffeur dienen als navigatie. Met een GSM of tablet wordt jouw huidige locatie bepaald en krijg je de ritbeschrijving naar het gekozen adres.

Heb je meerdere ritten? Je kan ze selecteren om ze allemaal in een overzicht te zetten. Zo kan je visueel fouten vaststellen. Stel dat er een adres in de verkeerde rit zit. Via dit scherm kan je het adres in de juiste rit steken.

Ontdek jouw oplossing voor maatwerk in Odoo

Onze Odoo ontwikkelaars zorgen ervoor dat jij een omgeving krijgt die voldoet aan jouw bedrijfsnoden.

Ben je nieuwsgierig naar meer?

Ontdek deze video van SoHo Manager waarin Geert jou volledig uitlegt hoe de routeplanner in elkaar zit en hoe jij er gebruik van maakt!

Naar ons Youtube-kanaal