Een foutmelding in Odoo: wat nu?

Je bent aan het werken in Odoo en plotseling word je gegroet door een foutmelding. Het overkomt iedereen wel eens. Door de complexe werking van software zijn fouten helaas niet te vermijden. Maar hoe ga je met die foutmelding om? Als Odoo Expert helpen we je graag verder om het probleem op te lossen. Door het probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen, vindt ons team de oplossing sneller en ben je in no-time geholpen.

Een foutmelding in Odoo melden doe je zo

Wanneer er zich een error voordoet, krijg je het volgende scherm te zien. Om dit probleem zo volledig mogelijk te melden, volg je best deze drie eenvoudige stappen:

1. Maak een screenshot met het knipprogramma dat standaard in Windows zit. Voor Mac-gebruikers heet dat ‘schermafbeelding’. Je selecteert liefst zo veel mogelijk van je scherm zodat het support team weet in welk deel van Odoo je aan het werken was.

2. Kopieer de volledige foutcode naar jouw klembord door op de groene knop te klikken in de foutmelding.

3. Ga naar de helpdesk van SoHo Manager. Hier plak je de foutcode met wat bijkomende informatie indien nodig. Hier kan je ook jouw schermafbeelding uploaden als bestand.

Op het Youtube-kanaal van SoHo Manager maakten we een video waarin Geert jou uitlegt hoe je deze drie stappen uitvoert aan de hand van een demo-omgeving:Labels
Aanmelden om een reactie achter te laten
Odoo 15 verbinden met Outlook Webmail