Beheer aankopen volgens voorbestellingen
Laat de voorbestelling plannen voor leveringen
Motiveer vooruitbestellingen met beloningen

Pre-Order Module

Beheer jouw voorbestelling campagnes op een gestructureerde manier!

Vraag jouw demo aan!

Kies jouw scenario:

Distributie

Import / Export Bedrijven

Bekijk een voorbeeld

Retail

Seizoensproducten

Bekijk een voorbeeld

Winkelketen

Meerdere filialen beheren

Bekijk een voorbeeld

Voorafbestellingen

Eindgebruikers bestellen vooraf

Bekijk een voorbeeld

Mogelijkheden op een rijtje

Lanceer een campagne 
in enkele minuten

Wanneer je product informatie klaar is, dan kan je in enkele configuratie klikken een voorverkoop opzetten. Het spreekt voor zich dat aankoop en productie gegevens ook hierbij horen.

Groepen van klanten of contacten

Toegang op een voorverkoop campagne kan je verlenen aan een deel van je contacten via labels, of slechts enkele doormiddel van selecteren, of alle klanten die aangemeld zijn.

Stel eenvoudig deadlines in

Met deadlines op te zetten geef je de klant een zekere vorm van druk om op tijd te zijn. Bij grotere product groepen kan dit tijdrovend zijn. Elke ingave die hij doet wordt realtime bewaard zodat zijn ingaves verspreid over meerdere dagen kunnen gebeuren..

Aankoop advies als 
onderhandeltool

De deadlines zijn van levensbelang. Je kan klanten aansporen te finaliseren, je kan op elk ogenblik de stand van zaken raadplegen. Eens afgesloten krijg je een bestel advies met aantallen en afgesproken prijzen van uw leveranciers.

Ecologisch

Gedaan met grote bestelbonnen op papier en dubbele ingaves. De module maakt jouw verkoopproces volledig digitaal en gestuurd op een beheerbare manier.

Uitzonderingen

Niet alles zit in het juiste vakje van uw campagne. Daarom kan je met de module ook uitzonderingen toepassen op zowel de groep klanten die selecteerde, maar ook op de groep producten. Verder kan je ook bepaalde producten uitsluiten om de groepskorting op toe te passen.

E-commerce voor klant 
of verkopers

Je kan uw klanten zelfstandig hun order laten ingeven. Maar wanneer je wenst kan de vertegenwoordiger ook in naam van de klant het order mee helpen afwerken bij een bezoek. Hierbij is ook gedacht aan het opvolgen achteraf.

Scan Codes

Met "vervangen door" in het productbeheer kan jouw klant het bestelscherm mee in de winkel nemen en producten scannen. Indien nodig wordt het vervangende product getoond.

Bevestiging met Offerte

Vaak heb je bij vooruitbestellingen enkel een bestelbon. Onze module maakt een bestelbon met het offerte systeem. Na het nakijken wordt de offerte verstuurd voor akkoord. Hier bepaal je of er al dan niet op voorhand dient betaald te worden. Wanneer je de offerte overslaat, wordt online betaling vereist.

Doelgroepen

Ontworpen voor organisaties die werken met bestellingen voordat een productie is opgestart, of een grote aankoop moet worden doorgegeven. Het wordt ingezet bij projecten waar men een groep van producten in een bestelformulier aanbiedt aan klanten via het portaal en het e-commerceplatform.

De klanten kunnen uw eigen klanten zijn, maar ook uw eigen afdelingen of filialen. Denk hierbij aan bv. winkels verspreid over een (grotere) regio. Het is een middel dat je volledig kan inzetten online, maar kan ook worden ingezet wanneer je vertegenwoordigers/regiomanagers op pad stuurt naar de klanten. Uw campagnes kunnen gericht zijn aan alle klanten, een groep van klanten, of slechts één klant.

Weten wat je het volgende seizoen, het volgend kwartaal nodig hebt geeft je betere onderhandelingspositie bij uw leveranciers. Het geeft je ook een zekere inzage van welke producten mogelijk beter zullen lopen dan andere. Hierdoor voorkom je verkeerde aankopen en verloren stock. Je maakt dus een groepsaankoop.

In een ideale wereld heb je geen overtollige stock. Wanneer je deze toch hebt kan je de module ook gebruiken als een outlet platform waar je uw overstock kan aanbieden aan bepaalde kortingen. Je kan de module inschakelen voor verschillende types van producten, maar de tijd tussen vooruitbestelling en aanschaf dient wel voldoende te zijn. 

WANNEER KAN IK DE PRE-ORDER MODULE INZETTEN?

Distributie scenario Pre-Order Module:
In dit geval bestaan jouw klanten voornamelijk uit B2B-afnemers. Je laat goederen produceren of je koopt ze zelf in. Hierdoor duurt het transport van je leverancier naar jouw magazijn meestal langer dan enkele dagen. Een slimme aanpak van jouw inkoopstrategie is cruciaal voor succes. Wij helpen jou daar graag mee verder.

Met onze pre-order module organiseer je moeiteloos jouw voorbestellingen. Vervolgens beheer en verwerk je ze in een digitale omgeving. Dit is vooral van belang bij producten waarbij (kleine) nabestellingen niet mogelijk zijn. Je wilt namelijk vermijden dat je te weinig inkoopt en tegelijkertijd overtollige voorraad in jouw magazijn houdt.

Je hebt diverse opties om jouw voorbestellingen te structureren. Je kunt ze per merk, per productcategorie met verschillende merken, met behulp van producttags/labels, productvarianten, specifieke producten en uitzonderingen opzetten. Je kunt deze mogelijkheden ook combineren, afhankelijk van jouw bedrijfsbehoeften.

Daarnaast heb je zelf de controle over welke klanten toegang hebben tot specifieke voorbestellingen. Klanten kunnen worden gegroepeerd met behulp van labels en je kunt ze ook individueel toevoegen.

Om klanten aan te moedigen meer te bestellen, kun je aankoopdoelen instellen die een bepaalde korting geven op het totaalbedrag. Ook kun je ervoor kiezen om de klant op zijn bestelscherm het gemiddelde aantal bestellingen van zijn concurrenten te tonen.

Bepaalde producten tellen mogelijk niet mee voor het behalen van het aankoopdoel. Denk bijvoorbeeld aan productdisplays, folders, verpakkingen of ander commercieel materiaal. Deze producten kunnen worden uitgesloten, zodat ze wel kunnen worden voorbesteld maar niet meetellen voor de doelstellingen.

Indien je klanten hebt met meerdere vestigingen, kun je elk filiaal een eigen inloggegevens verstrekken. Op die manier kunnen ze individueel hun bestelling plaatsen. De verkoper kan vervolgens de offertes samenvoegen om de totale doelstellingskorting toe te passen. Als filiaalbestellingen gescheiden moeten blijven, kan de verkoper de doelstellingsmarge nog steeds handmatig aanpassen.

Retail scenario Pre-Order Module:


Steeds vaker worden nieuwe producten van tevoren aangekondigd. Samen met de CRM, Nieuwsbrieven en Social marketing modules nodig je klanten uit om hun artikel op voorhand te bestellen/reserveren. Op die manier heb je een idee van de hoeveelheid die je bij je leveranciers zal inkopen.

Onze Pre-Order module is ook geschikt voor een B2C omgeving, waar je zelf kunt beslissen of de voorbestelling vooraf betaald wordt of bij levering.

Door te werken met klantengroepen, bijvoorbeeld via labels, kun je specifieke acties opzetten voor trouwe klanten. Of het nu gaat om nieuwe producten of solden, jij bepaalt welke producten onderdeel zijn van jouw campagne.

Daarnaast is er ook een aparte campagne voor outlet, waarmee je jouw overstock kunt aanbieden tegen speciale kortingen. Met duurzaamheid en tweedehandsmarkt in opkomst, kun je items benadrukken met periodes en productgroepen.

Winkel keten scenario Pre-Order Module:


Je kunt jouw eigen B2B Multibrand klanten producten laten afnemen.  Daarnaast is het nu ook mogelijk voor jouw Shop Managers om eenvoudig voorbestellingen te plaatsen voor hun winkels. Zij hebben voeling met de lokale markt en kunnen nu via het handige pre-order systeem nieuwe producten of seizoensartikelen bestellen.

Bij aankomst in het hoofdmagazijn wordt automatisch een interne voorraadbeweging gereserveerd om naar jouw winkels te verzenden. Uiteraard hebben jouw eigen winkels een eigen prijslijst met nul euro.

Naast de traditionele methode van voorraadreservering per winkel biedt onze pre-order module een visueel overzicht. Verkopers in de winkel kunnen het aantal aanpassen tot aan de deadline.

Voor gewaardeerde klanten kan in de winkel een reservering worden gemaakt door een bestelling op de traditionele manier in te voeren. Zodra het aantal stuks wordt toegevoegd aan de pre-order, is de winkel zeker dat deze hoeveelheden hun kant opkomen. Klanten kunnen ook automatisch een melding ontvangen wanneer de voorraad in de winkel binnenkomt, zodat ze weten dat het product of de nieuwe collectie beschikbaar is.

Voorafbestellingen eindklanten scenario Pre-Order Module:


Voor jouw eindklanten in een B2C-omgeving kun je acties organiseren om hen te stimuleren hun bestelling vooraf te plaatsen. Zo weet je precies wat je zal inkopen of produceren.

Laat klanten eenvoudig een bestelling plaatsen en bevestigen met aantallen of een vooruitbetaling.

Beloon hen met kwantumkortingen en/of kortingen op de totale bestelling. Met onze pre-order module maak je producten die momenteel niet op voorraad zijn toch beschikbaar in een e-commerce omgeving.

Om vertrouwen op te bouwen, krijgen gebruikers pas toegang tot de pre-orders als ze zich geregistreerd hebben. Voor bestaande klanten kan dit een trigger zijn, en voor potentiële klanten kun je op de website verleidelijke teasers plaatsen om hen te motiveren zich te registreren.

Het principe van onze pre-order is altijd hetzelfde. Je organiseert een campagne voor een deel van jouw klanten en producten. Je bepaalt al dan niet staffelkortingen op het totaalbedrag, in combinatie met een prijslijst. De bestelling wordt een offerte die je kunt laten ondertekenen of vooraf kunt laten betalen via online betaalsystemen.

​Ontdek jouw oplossing op maat in Odoo

Onze Odoo-ontwikkelaars zorgen ervoor dat je een omgeving krijgt die voldoet aan jouw zakelijke behoeften.

Management in Backoffice

      Het Pre-Order beheer is ingebouwd in de verkoop- en aankoopmodule. Hiervoor is een nieuw submenu voorzien in de respectievelijke modules van Odoo. Voor verkoop is dit het Pre-Order menu. Hiermee kom je in het overzichtsscherm van het beheer van alle aangemaakte acties.

      Sales

       

      Hier begin je een nieuwe promotie als er nog geen Pre-Orders of Outletverkopen zijn aangemaakt.
      Wat volgt is een zogenaamd "Kanban"-overzicht van jouw acties die je hebt ingevoerd en die je groepeert en filtert volgens jouw eigen voorkeuren.


      Wat je ziet is de naam van de pre-order, de deadline van jouw klanten om hun orders voor deze datum door te geven en het netto totaal van de bevestigde orders. Door op de Kanban te klikken ga je naar het beheer van de eigenlijke Pre-Order/Outlet..      1. Naam van de actie : Dit is de commerciële naam die je aan jouw actie wilt geven.

      2. Soort actie: Je kunt een Pre-Order of een Outlet actie aanmaken. Functioneel niet echt een verschil, maar voor elk type wordt een landingspagina gemaakt die je met /preorder of /outlet op de website kunt aanroepen.

      3. General settings: De algemene instellingen van de Pre-Order.

      4. Code: Referentiecode voor bestellingen en offertes.

      5. Responsible Sales: Medewerker die zorgt voor de Pre-Order.

      6. Supplier Expire Date : bij de leverancier/productie, informatieve datum waarmee de verantwoordelijke persoon rekening kan houden.

      7. Operation Type : Waar de goederen worden ontvangen.

      8. Show Previous Sales : Je kan op de website statistieken tonen van het aantal verkochte producten in de laatste # weken.

      9. # Weeks back : Aantal weken dat je wil teruggaan om eerdere verkopen te berekenen..

      10. Start Date : Datum vanaf wanneer de Pre-Order kan worden ingediend door de klanten op de website.

      11. End Date : Datum tot wanneer klanten de Pre-Order op de website kunnen invoeren.

      12. Earliest Delivery Date : De klant kan een gewenste leveringsdatum opgeven, maar niet eerder dan deze datum.

      13. Multiple Orders : De klant kan of zal niet meer dan 1 Pre-Order initiëren..

      14. # Days between deliveries : Minimum aantal dagen buffer tussen de gewenste leverdata van Pre-Orders.

      15. Route : De gewenste verkooproute op de producten voor logistieke afhandeling.

      16. Product selection : De selectie van producten die in de Pre-Order worden aangeboden.

      17. Product Categories : De producten die onder deze categorie vallen worden aangeboden in de Pre-Order. Let op! Ook de producten in de sub-categorieën zijn inbegrepen.

      18. Adding / Excluding Products : Je kan individuele producten toevoegen of uitsluiten van de bovenstaande selectie.

      19. Customer Labels : Klanten met dit label zien de Pre-Order en kunnen desgewenst een Pre-Order invoeren..

      20. Adding Customers : Je kan ook toegang verlenen aan klanten die niet het label hebben van uitzonderlijke toegang.

      21. Published on website : Toon de Pre-Order op de website in de lijst van Pre-Orders.

      22. Confirmed sales: Aantal door de verkoper/klant bevestigde offertes.

      23. Pre-Orders Made : Aantal begonnen voorbestellingen, al dan niet reeds bevestigd om aanbieding te doen.

      24. Purchase Plan : Overzicht van het aankoopplan bij de Pre-Order.

      25. Image : Afbeelding van de Pre-Order


      Elke Pre-Order kan zijn eigen kortingsregels hebben. Het belangrijkste idee dat we hier toepassen is korting vanaf het moment dat de klant een aankoopbedrag bereikt. De gegeven korting is dan het ingestelde kortingspercentage. Sommige producten, of een groep producten, kunnen geen recht hebben op korting. Bijvoorbeeld: promomateriaal, leeggoed, transport, producten met lage marges, ... Wanneer de klant dergelijke producten toevoegt aan zijn Pre-order, zal het bedrag worden geteld om tot het saldo te komen, maar er zal geen korting worden toegepast op het product zelf.

      1. Discount rules: Overzicht van de kortingsinstellingen.

      2. Additional settings: Andere instellingen zoals omschrijving.

      3. Product exclusions: Afzonderlijke producten die geen korting mogen krijgen.

      4. Product Category Exclusion: Producten in deze categorie krijgen geen korting. Let op! Producten die deel uitmaken van de subcategorieën krijgen ook geen korting!

      5. Product Brand Exclusion: Op producten van deze merken wordt evenmin korting verleend.

      6. Discount Rule Name: Naam van de korting op de website en documenten wanneer deze wordt toegepast.

      7. Target balance: Bedrag vanaf wanneer de klant recht heeft op zijn of haar korting. (Saldo berekend over de totale waarde van de bestelling, exclusief BTW)

      8. Discount %: Het percentage dat wordt gebruikt om korting te geven op de producten waarvoor korting mag worden gegeven.


      Momenteel is er een html/tekstveld in 'extra' waarin je een korte inleidende tekst over jouw promotie kunt opnemen. Deze wordt weergegeven op de website en onder elk inhoudsblok dat je zou plaatsen op de voorbestellingslandingspagina.