SoHo-Manager VISIONAIR

Heb je grote plannen? Dan kies je met VISIONAIR ervoor dat jouw Odoo-omgeving op maat is afgesteld aan jouw wensen. Door een betrokken samenwerking bouwen we samen een doelgerichte oplossing voor jouw organisatie.

Setup eigen cloud server

Offerte opmaak a.d.h.v. een PID

 Basis & 3rd party modules geïnstalleerd

Hands-on opleidingen sleutelpersoon


E-mail & telefonische support

 Maatwerk is mogelijk

Security updates op server

Migratie naar laatste versie

Hoe gaat alles in zijn werk?

Hoe gaan we samen op stap?

Wij & Jij

Jij


De eerste stappen zijn gezet in jouw Odoo traject. We hebben samen de belangrijke basismodules opgezet en het SoHo Manager Genius traject met succes afgewerkt. Nu wordt het tijd om rond tafel te zitten en de verdere stappen te implementeren en misschien als het niet anders kan enkele zaken laten ontwikkelen specifiek voor jullie business.

Maand 1
Projectomschrijving

We maken samen de lijst verder af in enkele meetings. Daarin maken we een opsplitsing tussen drie grote verschillende taken:

1. Nieuwe basismodules toevoegen

2. Third party modules aankopen die voldoen aan jouw organisatie

3. Maatwerk definiëren voor ons team van ontwikkelaars. 

Jullie leveren een nieuw lastenboek aan. Hierin vermeld je duidelijk welke functionaliteit je precies wil hebben die niet standaard te verkrijgen is bij Odoo of applicatie ontwikkelaars. Dit document zal gebruikt worden voor het opmaken van een projectofferte om eventuele ontwikkelingen door ons team te laten uitvoeren. 


Na jouw goedkeuring van het projectbudget starten we met de ontwikkeling. Voor SoHo Visionair is deze gebudgetteerd op € 10.000,00. Hiervoor worden onderstaande stappen uitgevoerd.
De offerte heeft het budget bepaald, maar voor een Visionair-formule kom je gemiddeld toe met 1 tot 2 blokken van € 10.000,00 zonder maatwerk. Het maatwerk zelf hangt natuurlijk af van de complexiteit van de vraag.


De sleutelpersonen zullen de nieuwe installaties en het eventuele maatwerk uitvoerig testen in de testomgevingen.


Je maakt de nodige aanpassingen aan de data die dient geïmporteerd te worden. Je brengt de kennis over naar de nodige collega's en geeft opdrachten om niet importeerbare data manueel in te geven op de live-versie.

Maand 2

We maken een nieuwe testomgeving aan en zetten hetgeen we samen in de live hebben opgezet over.


Wij plaatsen de nieuwe modules en ontwikkelingen in de testomgeving en overlopen samen de werking om zo tot een goedkeuring te komen.

Tussentijdse opleveringen worden gefactureerd na elke goedkeuring van jouw sleutelfiguren.

Maand 4-6

Wanneer alle voorgeschreven zaken zijn getest en goedgekeurd worden deze overgedragen naar de rest van het team. Eventuele opmerkingen en bevindingen kunnen hier nog opgevangen worden.


Een finale hands-on opleiding start voor jouw sleutelpersonen. Hier gaan we verder met het finaliseren van de kennis bij jouw team. De les wordt gegeven op de test. Eventuele nieuwe aanpassingen worden in de live-versie aangebracht. In dat geval wordt opgeschreven wie nog met wat aan de slag kan.


Na de laatste opleiding en het gegeven signaal dat alle aanpassingen en taken door iedereen zijn uitgevoerd, doe je een finale test met jouw team. Vervolgens geef je bijkomende uitleg en breng je eventueel ontbrekende ervaring over naar je collega's. 

Maand 5-6

Je beslist wanneer je klaar bent. Hier wordt er verwacht dat je de finale oplevering goedkeurt. Je bent nu live!


Het maandelijks of kwartaal budget wordt opnieuw vastgelegd. Dit zal afhangen van de opgedane kennis en mogelijkheden van je eigen team. Ook jouw sleutelfiguren spelen hier een belangrijke rol. Bijvoorbeeld als ze zelf voor de first-line support kunnen zorgen.


Je start eventueel een service contract welke is vastgelegd op een budget per kwartaal. Met een SoHo Visionair begint dit meestal vanaf € 2.500,00 tot 
€ 4.000,00 per kwartaal. Dit voor een project van 10 tot 25 medewerkers en met minstens twee aangeduide sleutelpersonen.

Maand 6-8
Uitbreiding Support & Opvolging

Veiligheid en up-to-date blijven is voor jouw omgeving een belangrijk gegeven. Zulke projecten komen nu eenmaal nooit tot een volledig einde. Nieuwe mogelijkheden blijven zich aanbieden. Met een goede samenwerking laten we jouw organisatie groeien. Hetzelfde geldt voor jouw software omgeving.  

In een best-case scenario zou een Odoo project kunnen uitrollen na 3 maanden voorbereiding. Meestal is dit niet mogelijk vanwege tijdgebrek in de voorbereidingen. Denk bijvoorbeeld aan vragen die naar boven komen die eerst opgelost worden voordat we verder kunnen. Het samenbrengen van een team voor een opleiding alleen al kan soms voor de nodige vertragingen zorgen. De doorlooptijd van het project is volgens ons van enkele belangrijke factoren afhankelijk:

  1. De aangeleverde data is zuiver en in een bruikbaar formaat

  2. De medewerkers zijn mee in jouw visie en krijgen de tijd om de toepassingen onder de knie te krijgen in een testomgeving (oefenen)

  3. Er is een visie uitgewerkt, en deze is uitgeschreven in de vorm van een project met behulp van een Project Initiatie Document (PID).

  4. Het project is vooraf vastgelegd in de agenda's van de medewerkers die erbij betrokken zijn. En de planning is niet van ondergeschikt belang.

  5. Er worden tijdens het project geen zijwegen bewandelt. Alle nieuwe vereisten die naar boven komen worden gebudgetteerd en ingepland na de oorspronkelijke planning.

  6. Het aantal personen dat beslissingen neemt tijdens het project wordt best beperkt. Er is geen maximum, maar voor een project van deze grootorde is twee personen voldoende.

€7.500,00  

Investering 

Offerte aanvragen
Basic Visionair

We spreken uiteraard niet meer over een risico-investering als je al tot hier bent geraakt. Daarom dat we bij SoHo-Manager geloven in een langetermijnrelatie waar we samen met jou meedenken over wat haalbaar is, en wat niet. Je binden aan 1 jaar of meerjarige contracten doe je pas als je zeker bent. En met SoHo Basic Visionair kan je dit beslissen met deze manier van aanpak.

€10.000,00

Investering

Offerte aanvragen
Advanced Visionair

Je start in principe altijd met de Basic. En pas als je tevreden bent ga je verder naar de Advanced Genius. Waarom dan een Advanced? Wanneer je Odoo al onder de knie hebt, en je kent ons, dan kan je de tijdlijn verkorten. Zo is het mogelijk meer resources in te zetten in grotere organisaties en kunnen meerdere zaken gelijktijdig aangepakt worden. Uiteraard groeit ook het nodige budget hier mee.